The Trans Zone (2)

Abstract

[Text in Catalan]: El concepte de la Zona Trans és encara una idea que li cal més elaboració. No obstant això, crec que és important introduir-la per tal de conèixer millor tota una sèrie d’aspectes relacionats amb la geografia de la ment. La comprensió d’aquests diferents estats mentals dóna eines útils per rescatar pacients atrapats en situacions de pas.

“No sé on sóc, em sento perdut, astorat, confús, passa gent però no conec ningú. No recordo cap on vaig. Sembla un passadís de metro, o un túnel molt llarg, i em sento ensordit per veus de megafonia, però no entenc què diuen i ja no recordo on vaig. Hi ha un home estirat a terra, a un costat, i em fa por. No sé si està adormit o ho fa veure i em vol atacar. Provo d’anar cap a un costat del passadís però sembla que no s’acabi mai. Miro de tornar cap a l’altre costat i em sembla que no puc avançar. Em sembla que em quedaré allà tancat per sempre, i em desperto suant, gemegant i angoixat.”

És un somni? És un malson? És una experiència en el límit entre el malson, l’al·lucinació i el deliri? És una experiència en Zona Trans.

Àngels Vives Belmonte
leave a comment

Download full text (text in Catalan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *