Presentation of Antonio Pombo Sánchez

[Text in Catalan]: De fet ni l’article ni l’autor els hi calen moltes paraules de presentació. L’Antonio Pombo ja va ser a Barcelona fent un Taller: «Las edades de enfermar del niño», convidat pel Grup de Psicoanàlisi amb Nens al COPC, el dissabte 26 de maig del 2012 que va tenir molt bona acceptació.

És metge pediatra. Psicoterapeuta i Doctor en Medicina. i un professional reconegut en el nostre mitjà psicoanalític, tant per els seus mèrits científics com institucionals.

Ha publicat també diferents articles i el llibre La derrota de la razón, on també el dol recorre tot el treball.

El seu article en aquest número de la revista, «El duelo en la infància», es d’un rigor i frescor important, i ens transmet de forma excel•lent els vincles entre les penes i les afliccions en aquests moments de la vida i les formes de poder elaborar els dols de l’Infant i l’adolescent.

Malgrat que les pèrdues són inherents a l’esser humà, sabem que quasi sempre van vinculades a la tristor i és per aquest motiu que l’article ens permet diferenciar el dolor i el dol en la infància respecte a l’adult. El nen pot fer dols per moments que per l’adult semblarien intranscendents…, de la mateixa forma que l’adolescent fa el camí de dols inherents a la seva edat als que cal sumar d’altres dols que poden derivar en patologies psicosomàtiques, trastorns de l’aprenentatge, pèrdues de vincles afectius amb d’altres i retraccions libidinals que el tanquen en ell mateix. I com en tots els casos caldrà trobar la forma adequada de poder escoltar i acompanyar.

En aquest treball trobareu com l’Antonio no ens estalvia un recorregut rellevant pel treball de Sigmund Freud, i dels diferents períodes fins arribar a l’adolescència, i no oblida la necessària obligació d’ avaluar i tenir present la complexitat dels dols no elaborats que es viuen i es transmeten entre generacions.

Estem convençudes que aquest cuidat article us permetrà gaudir i, també afegir moltíssimes reflexions.

Anna Miñarro
leave a comment

Download presentation text (text in Catalan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *