Presentation of Aurelio Gracia

[Text in Catalan]: Em plau presentar l’Aurelio Gracia, psicoanalista de Barcelona, força conegut per molts de nosaltres, de qui el primer que destacaria és la seva capacitat de col·laboració, ajuda i suport a l’intercanvi de sabers i al foment de l’ètica en la psicoanàlisi. És per aquest motiu que acostumem a trobar-lo com a ponent en fòrums, congressos, simpòsiums, etc. També ha compartit amb altres professionals la formació de no poques generacions en institucions psicoanalítiques, cofundades per ell com Apertura o Investigación y Estudio en Psicoanálisis o escoles de formació en clínica psicoanalítica.

Autor de Psicoanálisis y psicosis, també ha publicat durant anys diferents articles d’opinió a El Periódico al voltant de temes d’actualitat i ha participat en taules interprofessionals sobre cinema i cultura o obres literàries de diversos autors. Així mateix, ha escrit articles per a revistes com El Diván i Tres al Cuarto, de la qual va ser fundador i membre del consell editorial i ha estat coautor de llibres d’Apertura i Gradiva amb treballs clínics, teòrics o tècnics.

Cap de nosaltres podem oblidar que va ser un dels membres destacats en la creació i desenvolupament de l’Espai obert de Treball psicoanalític que durant anys ens va enriquir amb aportacions valuoses dels diferents convidats i l’intercanvi de sabers i experiències en la psicoanàlisi.

En aquesta ocasió comptem amb el seu article «Grupos de estudio en psicoanálisis», en el qual ens convida a reflexionar al voltant dels elements de l’estructura que constitueixen la base d’aquests grups, acompanyat de l’aportació d’una il·lustració clínica.

Personalment, celebro que es presenti aquest tema del qual no se’n parla prou, malgrat que és un dels fonaments en la formació continuada de qualsevol psicoanalista. Només em resta esperar que ho compartiu amb mi.

Hari Camús
leave a comment

Download presentation text (text in Catalan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *