Presentation of Enrico Mora and Gina García

[Text in Catalan]: És un plaer per a mi presentar-vos i recomanar-vos la lectura d’aquest article.

L’Enrico Mora i la Gina García són dos professionals que, tot i procedir d’altres disciplines i pràctiques, s’han endinsat en l’estudi de la psicoanàlisi amb una nova mirada sobre la primera teoria de Freud relativa a l’aparell psíquic que simplifica l’explicació de termes psicoanalítics molt complexos, sense perdre’n riquesa i càrrega conceptual.

Com ells diuen, «l’originalitat de la proposta que fem està en què hem construït un mapa conceptual dels processos primaris i secundaris, amb la intenció de fer-ne una eina que contribueixi a l’aprenentatge i a la reflexió sobre alguns fonaments metapsicològics de la psicoanàlisi elaborats per Freud». Ho han aconseguit. La lectura de la metapsicologia de la primera tòpica que descriu el Capítol VII de La interpretació dels somnis (Freud, 1900) esdevé entenedora i lògica i en facilita la transmissió als interessats a la psicoanàlisi que no tenen uns coneixements previs sobre el tema, alhora que pot ajudar a ordenar conceptes als estudiosos de la matèria.

Enrico Mora és doctor en Sociologia, professor del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu camp d’investigació és l’anàlisi de les desigualtats socials i del poder segons les relacions de sexe, gènere, sexualitat i classe social en l’àmbit de la salut i del treball i el seu impacte en la formació de les subjectivitats, les emocions i la corporalitat des d’una aproximació sociològica, feminista i psicoanalítica. També coordina el grup de recerca GESES_Lis – Estudis socials i de gènere sobre la corporalitat, la subjectivitat i el patiment evitable.

Gina García és psicòloga clínica i directora de la Llar Residència Psiquiàtrica Gentilis de Corbera de Llobregat i ha cursat un postgrau en Teoria Sistèmica.

Tots dos estan estudiant Psicoanàlisi a iPsi, formació psicoanalítica.

Anna Segura
leave a comment

Download presentation text (text in Catalan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *