Presentation of Jordi Torner

[Text in Catalan]: El Dr. Jordi Torner Biayna és metge psicoanalista i fa 35 anys que compartim experiència de treball i és des d’aquesta experiència comuna que us en puc parlar.

Va ser el fundador, el 1979, del Centre d’Higiene i Salut Mental de Badalona, del qual just el març d’enguany hem celebrat els 35 anys de funcionament continuat, en un acte al qual alguns dels socis de la revista hi van ser presents, en un grat retrobament.

Precisament en aquell acte, el Dr. Torner va presentar el recull Amb els nens ens encantem?, treball de publicació tot seguit a la revista. En aquest treball s’hi aplega bona part de la seva tasca, pionera en els seus inicis, de més de 25 anys de recorregut, d’atenció i prevenció a la primera infància.

Des dels començaments, al si del «Programa de Suport a les Llars d’Infants», fins a l’actualitat en què desenvolupa els programes «Benvingut nadó» i «Taller de jocs de falda», ha mantingut activitats de promoció de la salut en aquestes etapes cabdals del desenvolupament, generant espais de trobada, discussió i suport amb cuidadores i responsables de llars i després cercant i establint espais vinculars entre mares, pares i nadons mitjançant jocs i cançons que donen peu a abordar vivències, inquietuds i dificultats que sorgeixen en la criança.

Paral·lelament ha dut a terme una tasca assistencial i docent, atenent a nens, joves i adults, tant al centre com a la seva consulta particular.

Dins les comeses docents al centre, participa al «Practicum universitari» destinat a estudiants de Psicologia de l’últim curs.

Des del 2013 pertany al Consell d’Administració del centre, del qual és coordinador.

El 1991 va ser cofundador del centre Laforja, on segueix atenent en l’actualitat.

En tots els àmbits de la seva llarga trajectòria professional ha posat de manifest el seu ferm compromís amb la clínica i amb la vessant higienista de la psicoanàlisi i pot fer importants contribucions conceptuals i d’experiències.

Xavier Ametller Moreo
leave a comment

Download presentation text (text in Catalan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *