Presentation of M. Mercè Collell

[Text in Catalan]: M. Mercè Collell és Llicenciada en Filosofia i Lletres —Secció Psicologia per la Universitat de Barcelona— obtenint el títol de psicòloga especialista en Psicologia Clínica i és psicoanalista. És co-coordinadora del Grup de Treball de Psicoanàlisi amb Nens del Col•legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

En l’actualitat té despatx professional, en consulta privada a Terrassa des d’octubre de 1987, atenent a adults, adolescents i nens. També fa teràpia familiar, grups de pares i de parella. I també té consulta a Martorell des d’abril de 2012. Col•laboradora de la Xarxa d’Infància de Martorell. Ha treballat com a Psicòloga al Cap en Salut Mental de Martorell i Terrassa.

És una de les fundadores de la Secció de Psicologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Fou membre de la Junta directiva d’Invenció Psicoanalítica entre l’any 2006 al 2010. Ha estat promotora de la creació de la Comissió de Psicoanàlisi del COPC. En l’actualitat ocupa el càrrec de Vicepresidenta.

La seva activitat professional no resta exclusivament tancada entorn la pràctica clínica sinó que també té vessants de divulgació en diaris i revistes com: La Vanguardia, Ara- Criatures, Diari de Terrassa…

Té també una vessant docent impartint cursos a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i el COPC com també duu a terme una intensa activitat de divulgació en àmbits com escoles, Llars d’infants. És professora de les «Aules Interuniversitàries de la Gent Gran» AUGG de Barcelona.

Les seves publicacions més rellevants giren de manera primordial entorn de la clínica psicoanalítica i es poden trobar en diferents revistes del nostre àmbit. És també coneguda la seva activitat amb ponències presentades en diferents Jornades organitzades per col•lectius com: Gradiva, Invenció Psicoanalítica, Jornades de clínica psicoanalítica, o les Jornades lleidatanes de Filosofia.

Mercè Collell en aquest article Entorn de la infància ens presenta un dels temes que més rellevància contemporània: la variabilitat de les famílies i la formació psíquica de l’infant des d’una perspectiva de la teoria de Lacan. L’autora entén pare i mare en la seva vessat de funcions. La família continua sent el lloc on es construirà la subjectivitat de l’infant. L’article desenvolupa eixos teòrics essencials en la formació de psiquisme. Aporta reflexions que ens poden ajudar a orientar-nos en la complexitat del món infantil.

Oriol Martí
leave a comment

Download presentation text (text in Catalan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *