Presentation of Víctor Hernández, MD

[Text in Catalan]: No ens és possible presentar-vos un article del doctor Víctor Hernández sense caure en el tòpic que és un honor per a nosaltres. De fet és realment un honor i una magnífica coincidència que, just iniciada la nostra etapa com a membres de la junta de la revista, tinguem la sort de presentar el primer article a Intercanvis de qui fa anys que és un mestre i amic.

Dit això, queda presentar a l’articulista, cosa que ens sembla totalment innecessària si tenim en compte que el doctor Hernández és de sobres conegut, tant per les seves tasques de docència a la universitat com a diverses institucions, en les quals ens hem format molts de nosaltres.

Pel que fa a l’article, cal destacar, a més de l’esperat domini de la teoria, l’oportunitat del tema. Els profunds coneixements de psicopatologia de l’autor permeten una aproximació teòrica al problema del fonamentalisme. Resulta evident que, des de ja fa temps, calia una aproximació a aquest tema des del punt de vista psicoanalític. El seu article ens apropa a una comprensió psicodinámica de tots aquests ismes (fonamentalisme, fanatisme, integrisme, terrorisme), especialment necessària des de l’onze de setembre del 2001.

Teresa Boronat, Hari Camús
leave a comment

Download presentation text (text in Catalan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *