A propòsit de «Persones i paisatges. Punts de trobada entre migrants i no migrants» de Núria Mata i Vinyets

Persones i paisatges. Punts de trobada entre migrants i no migrants
Núria Mata i Vinyets
Barcelona: Seebook [Digital Tangible], 2015

Si bé la migració és un fet inherent a l’ésser humà, hi ha èpoques que per causes no desitjades es produeix un augment d’emigracions-immigracions, ja sigui per crisis, epidèmies o guerres. Actualment estem assistint precisament a un d’aquests moments àlgids d’emigració no volguda amb milers i milers i milers de famílies buscant acolliment. És la trista realitat que viuen i que nosaltres, com a professionals, tractem de fer-nos càrrec de les dramàtiques individuals que els toca assumir. Estem, per sort, sensibilitzats en el dolor humà i ens sentim moguts a voler entendre com poder ajudar millor i permetre’ls una satisfactòria reparació dels seus dols.

Quan vaig tenir a les mans la publicació del llibre que us vull presentar, vaig pensar […]

[…] El millor resum del llibre crec que el diu ella mateixa a la introducció:

De fet, escriure aquest llibre és com obrir una finestra a la vida: impossible abastar-la tota, ni per amplitud ni per complexitat. Però és bo estimar la vida, sentir que en formem part, conèixer-la des de diverses perspectives i disposar d’algun mapa que ens ajudi a orientar-nos quan ens perdem.

Li he fet unes preguntes perquè he pensat que amb les seves respostes us arribaria més nítidament el cor d’aquest estudi tan acurat i tant ple de reflexions complexes que segur han d’ajudar-nos a tots. Estic segura que ho trobareu interessant.

Entrevista amb Núria Mata i Vinyets

—Núria, com et sorgeix la idea d’escriure aquest llibre? Quines motivacions et van portar a escriure’l?

El llibre com a tal va sorgir d’un encàrrec inicial que en el seu moment no va poder prosperar. Amb anys de perseverança i maduració, al final ha arribat a terme per vies diferents del que s’havia previst. Talment com s’esdevé en la majoria d’aventures migratòries… […]

Marta Areny
déjale un comentario

Descargar reseña completa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *